5 tips voor je bedrijfskleding

0

Als startende ondernemer komt er van alles op je af. Het doen van de administratie, het maken van een website, leveranciers vinden, enzovoorts. Zeker in de opstartfase komt de doorsnee ondernemer tijd tekort om alle zaken op orde te krijgen. Een van de dingen die vaak vergeten wordt, is de bedrijfskleding. Waar moet je precies aan denken? Is mijn logo wel geschikt? Hoeveel kleding moet ik bestellen? Dit zijn enkele bekende vragen die spelen bij de gemiddelde ondernemer. We geven daarom graag 5 tips voor de bedrijfskleding waardoor je een eindje op weg geholpen zal worden.

1. Huisstijl ontwerpen

Wanneer je als ondernemer begint, moet je doorgaans nog een huisstijl ontwikkelen. Het is erg belangrijk dat dit goed gedaan wordt, zodat je er in de toekomst ook van kunt profiteren. Een goed reclamebureau is misschien prijzig, maar het is een eenmalige uitgave waar een bedrijf erg veel baat bij heeft. Een goed reclamebureau ontwerpt namelijk een logo dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, denk hierbij naast de bedrijfskleding aan briefpapier en auto-belettering. Een huisstijl moet uit bestanden bestaan die bewerkbaar zijn voor een drukker, een vector bestand. Een simpele JPG-afbeelding is onbruikbaar. Ook zal een reclamebureau nadenken over de vervolgkosten. Wanneer je een logo hebt met 6 verschillende kleuren zijn de kosten voor het bedrukken van dit logo 3 keer zo duur dan een logo uit twee kleuren. En omdat je als ondernemer vaak maar een kleine oplage aan kleding nodig heeft, blijft het zo betaalbaar. Laat je daarom goed adviseren bij het reclamebureau en maak duidelijk waar het logo voor gaat dienen.

– Neem contact op met een reclamebureau;
– het logo moet in kleine oplagen te produceren zijn;
– waar ga je het logo voor gebruiken? (visitekaartjes, textiel, autobelettering etc.);
– vraag om meer advies bij drukkerijen;

2. Zichtbaarheid

Kleding draagt bij aan de uitstraling van een bedrijf of persoon en aan de zichtbaarheid van het bedrijf. Het is goed om na te gaan denken in hoeverre jouw bedrijf zichtbaar is. Stel dat je overdag werkt in een mooie polo met een groot logo op uw rug en je hebt ’s avonds een receptie. Trek je dan diezelfde polo aan? Of kies je dan liever voor een blouse met een klein subtiel logo van het bedrijf op de mouw? En draag je in de zomer dezelfde kleding als in de winkel? Dit zijn allemaal dingen die de keuze voor de kleding kunnen beïnvloeden.

3. Bedrijfskleding als marketingtool

Bedrijfskleding communiceert, het zorgt voor uitstraling en zichtbaarheid. Voordat je bedrijfskleding aanschaft is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat je wilt uitdragen met bedrijfskleding. Wil je de kleding alleen gebruiken voor naamsbekendheid of wil je het ook als marketingtool inzetten? Zo ja, dan kun je in dit artikel meer lezen over kleding als marketingtool.

4. Kledingkeuze

In sommige beroepen moet bedrijfskleding gecertificeerd zijn. Het moet bijvoorbeeld brandvertragend of waterafstotend zijn. Ook is het handig om te letten op de wasvoorschriften van de kleding. Komt de kleding met bacteriën in aanraking en moet het heet worden gewassen? Kies dan niet voor kleding die kan krimpen in de was zoals katoen. Katoen is daarentegen wel 100% natuurlijk en kan rechtstreeks op de blote huid gedragen worden. Het isoleert en laat warmte door. Polyester is synthetisch en houdt meer warmte vast. Polyester krimpt niet in de was en is kreukvrij. Tip: Laat je eerst adviseren voordat je tot aanschaf over gaat. Je kunt altijd de klantenservice van Digitransfer contacteren voor vrijblijvend advies. Mail naar info@digitransfer.info of bel naar 0183 82 02 09.

5. Keuze van de drukkerij

Wanneer je besluit om bedrijfskleding aan te schaffen, is de keuze van de drukkerij nog een belangrijk punt. Het moet voor een ondernemer namelijk gemakkelijk zijn om kleding te kunnen bestellen en bijbestellen. Zoek een drukker waar je terecht kan voor kleine én grote aantallen kleding. Er zijn drukkerijen waar je geen eenmalige opzetkosten hoeft te betalen en waar je niet hoeft bij te betalen als je wilt nabestellen. Dit zijn allemaal punten die je kunt gebruiken bij het zoeken naar de juiste drukkerij.

Met deze 5 tips hopen we je als onder op weg te helpen als het gaat om bedrijfskleding. Heb je nog vragen of aanvullende tips voor het bedrukken van t-shirts? Laat dan je reactie achter en we proberen hier zo snel mogelijk op te reageren.

About Author

Comments are closed.