5 tips voor je bedrijfskleding

0

Als startende ondernemer komt er van alles op je af zoals het doen van de administratie, het maken van een website, leveranciers vinden, etc.. Zeker in de opstartfase komt de doorsnee ZZP’er tijd tekort om alle zaakjes op orde te krijgen. Een van de dingen die vaak vergeten wordt is de bedrijfskleding. Waar moet je precies aan denken? Is mijn logo wel geschikt? Hoeveel kleding moet ik bestellen? Dit zijn enkele bekende vragen die spelen bij de gemiddelde ZZP’er. We geven daarom graag 5 tips voor de bedrijfskleding waardoor u een eindje op weg geholpen zal worden.

1. Huisstijl ontwerpen.

Wanneer u als ZZP’er begint moet u doorgaans nog een huisstijl ontwikkelen. Het is erg belangrijk dat dit goed gedaan wordt zodat u er in de toekomst ook van kunt profiteren. Een goed reclamebureau is misschien prijzig maar het is een eenmalige uitgave waar uw bedrijf erg veel baat bij heeft. Een goed reclame bureau ontwerpt namelijk een logo dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, denk hierbij naast de bedrijfskleding aan briefpapier en auto belettering. Een huisstijl moet uit bestanden bestaan die bewerkbaar zijn voor een drukker. Een simpele JPG afbeelding is onbruikbaar. Ook zal een reclame bureau nadenken over de vervolgkosten. Wanneer u een logo heeft met 6 verschillende kleuren zijn de kosten voor het bedrukken van dit logo 3 keer zo duur dan een logo uit twee kleuren. En omdat u als ZZP’er vaak maar een kleine oplage aan kleding nodig heeft blijft het zo betaalbaar. Laat u daarom goed adviseren bij het reclame bureau en maak duidelijk waar het logo voor gaat dienen.

– Neem contact op met een reclamebureau
– Het logo moet in kleine oplagen te produceren zijn.
– Waar gaat u het logo voor gebruiken? (visitekaartjes, textiel, autobelettering etc.)
– Vraag om meer advies bij drukkerijen.

2. Zichtbaarheid.

Kleding draagt bij aan de uitstraling van een bedrijf of persoon en aan de zichtbaarheid van het bedrijf. Het is goed om na te gaan denken in hoeverre uw bedrijf zichtbaar is. Stel dat u overdag werkt in een mooie polo met een groot logo op uw rug en u heeft ’s avonds een receptie, trekt u dan die zelfde polo aan? Of kiest u dan liever voor een blouse met een klein subtiel logo van uw bedrijf op uw mouw? En draagt u in de zomer de zelfde kleding als in de winkel? Dit zijn allemaal dingen die uw keuze voor de kleding kunnen beïnvloeden en zijn dan ook zeker van belang om op een rijtje te zetten.

3. Kleding als marketingtool.

Bedrijfskleding communiceert, het zorgt voor uitstraling en zichtbaarheid. Voordat u bedrijfskleding aanschaft is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat u wilt uitdragen met uw kleding. Wilt u de kleding alleen gebruiken voor naamsbekendheid of wilt u het ook als marketingtool inzetten? U kunt namelijk naast het gebruik van uw logo en/of naam gebruik maken van acties op uw kleding. Zo zien klanten niet alleen uw naam maar ook uw speciale acties. Ook kunt u door middel van QR-code (een code die gescand kan worden met een smart Phone) uw website of facebook pagina promoten. Maar bedrijfskleding kunt u ook gebruiken als klantenbinding, door het gratis weg te geven als bedankje of actie. Als u zich verder wilt verdiepen in het gebruik van bedrijfskleding als marketingtool dan vind u hier meer nuttige informatie.

4. Kledingkeuze.

De keuze voor de soort kleding is erg belangrijk, want van welk materiaal moet uw kleding zijn? In sommige beroepen moet bedrijfskleding gecertificeerd zijn. Het moet bijvoorbeeld brandvertragend of waterafstotend zijn. Ook is het handig om te letten op de wasvoorschriften van de kleding. Komt uw kleding met bacteriën in aanraking en moet het heet worden gewassen? Kies dan niet voor kleding die kan krimpen in de was zoals katoen. Katoen is daarentegen wel 100% natuurlijk en kan rechtstreeks op de blote huid gedragen worden. Het isoleert en laat warmte door. Polyester is synthetisch en kan dit niet maar Polyester krimpt niet in de was en is kreuk vrij.
Tip: Laat u eerst adviseren voordat u tot aanschaf over gaat.

5. Keuze van de drukkerij.

Wanneer u besloten heeft om bedrijfskleding aan te schaffen en u wilt het gaan bestellen, is de keuze van de drukkerij nog een belangrijk punt. Het moet voor u als ZZP’er namelijk gemakkelijk zijn om kleding te kunnen bestellen en bijbestellen. Zoek een drukker waar u terecht kan voor kleine aantallen kleding, als ZZP’er werkt u vaak alleen en heeft u niet veel kleding nodig. Er zijn drukkerijen waar u geen eenmalige opzet kosten hoeft te betalen en waar u niet hoeft bij te betalen als u wilt na bestellen. Dit zijn allemaal punten die u kunt gebruiken bij het zoeken naar de juiste drukkerij.

Met deze 5 tips hopen we je als ZZP’er op weg te helpen als het gaat om bedrijfskleding. Heb je nog vragen of aanvullende tips voor het bedrukken van t-shirts? Laat dan je reactie achter en we proberen hier zo snel mogelijk op te reageren.

Share.

About Author

Comments are closed.