Bedrijfsetiquette – lange of korte mouwen?

0

Bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling, herkenbaarheid van medewerkers en het benadrukken van het imago van een organisatie. Er zijn heel veel verschillende opties in de kleding. Maar wat is meer gepast? Korte of lange mouwen? Wij gaan er in deze blog op in.

Wettelijke bedrijfsetiquette

Hoewel een bedrijfseigenaar veel vrijheid heeft in de kleur, model en ontwerp van de kleding, moet hij in sommige branches voldoen aan de wettelijke voorwaarden. Denk hierbij aan veiligheid, hygiëne en publieke opinie. Bedrijfsetiquette binnen een bedrijf wordt allereerst bepaald door veiligheidsvoorschriften. In bijvoorbeeld de zorg is het dragen van kleding met korte mouwen op bepaalde afdelingen verplicht, dit in verband met hygiëne en infectiegevaar. Bij andere functies in de bouw bijvoorbeeld is het juist vanwege veiligheid weer verplicht om kleding met lange mouwen te dragen.

Representativiteit

Daarnaast heeft de mate van klantcontact invloed op de etiquette van bedrijfskleding. Van personeel dat direct contact heeft met klanten wordt verwacht dat zij er representatief uitzien. Zij vormen het visitekaartje van een bedrijf. Van mensen die in de sales werken of een andere functie hebben waarbij hospitality hoog gewaardeerd wordt, wordt verwacht dat zij er gekleed uitzien en een nette uitstraling hebben. Zij kunnen verplicht worden een net overhemd of nette blouse met lange mouwen te dragen in een bepaalde kleur. Of de bedrijfskleding wordt beschikbaar gesteld (zeker als dat tattoos verhult die anders zichtbaar zijn).

Bedrijfsetiquette bedrijfskleding korte lange mouwen

Doelgroep

Ook de doelgroep kan invloed hebben op de beslissing of je voor korte of lange mouwen moet gaan. Een jongere doelgroep voelt zich sneller aangetrokken door iemand die er net zo uitziet als zij. Gekleed in casual kleding waarbij een t-shirt met korte mouwen heel normaal is. Bij de wat oudere consument als doelgroep of in het geval van B2B is kleding met korte mouwen niet gepast. Er kan dan voor een nette blouse, overhemd of polosweater gekozen worden. Als voor medewerkers doordeweeks een zeer zakelijke en nette kleding stijl vereist is, mag tijdens zakelijke evenementen in de vrijetijdssfeer (bijvoorbeeld een zakelijke sportieve bijeenkomst in het weekend) overigens best een t-shirt, polo of sweatshirt gedragen worden.

About Author

Comments are closed.