Hoe moet je bedrukte kleding wassen?

0

Gisteren kwam jouw zelf ontworpen T-shirt binnen. Je hebt je hart en ziel in het design gelegd en bent super blij met het resultaat. De dag erna wilde je hem direct aan. Je kreeg tientallen complimentjes en werd nog meer verliefd op het T-shirt. Nu is het avond en sta je met het shirt voor de wasmachine. Maar hoe moet je bedrukte kleding wassen? Wij vertellen je hoe je dit doet zonder kwaliteit te verliezen.

Het kledingstuk hebben wij met zorg behandeld en op een professionele manier bedrukt. Om die topkwaliteit te behouden, raden wij je aan om onze wasvoorschriften op te volgen. We leveren altijd een kaartje met de beknopte voorschriften mee met jouw kleding, zodat je nog even kunt checken of het wel goed gaat!

Bedrukte kleding wassen op maximaal 40 graden

Hoewel handwas nog beter is, weten we dat niet iedereen hier de tijd voor heeft. Onze kleding kan daarom gewoon in de wasmachine, mits je hem niet hoger zet dan 40 graden Celsius. Anders wordt de kleding te warm en bestaat er kans op beschadiging.

Was altijd binnenstebuiten

Om de bedrukking te beschermen, moet je de kleding altijd binnenstebuiten draaien voordat je het in de wasmachine doet. Op deze manier komt de bedrukking nooit direct in contact met gevaarlijke haakjes of ritsen. Tip: doe de ritsen, knopen en haakjes altijd vast en dicht, zodat het helemaal geen kleding meer kwaad kan doen!

Bedrukte kleding mag niet in de droger

De droogmachine is het doodvonnis van bedrukte kleding. Hang je bedrukte kleding daarom altijd uit. Binnen- of buitenshuis maakt hierbij niet uit, zolang je de kleding maar niet in direct, hard zonlicht zet. Hierbij kan de kleur van het textiel namelijk vervagen.

Gebruik een zacht wasmiddel

Vermijd wasmiddelen met agressieve stoffen als bleek, deze kunnen de bedrukking aantasten. Bij voorkeur was je de kleding met een zacht, vloeibaar wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de lijmlaag loslaat.

Bedrukte kleding niet strijken!

Misschien is dit wel de belangrijkste tip. De bedrukking mag je namelijk nooit strijken. Je kunt de kleding wel om de bedrukking heen strijken, maar zorg dat je de foto of de tekst niet aanraakt met het hete strijkijzer. Als je de kleding strijkt, is het verstandig om het strijkijzer op de laagste temperatuur te zetten. Mocht je de bedrukking dan toch per ongeluk aanraken, is het niet direct beschadigd.

Hopelijk hebben we hierbij antwoord gegeven op jouw vraag; hoe moet je bedrukte kleding wassen? Succes en geniet van je creaties!

About Author

Marketeer bij Digitransfer B.V.

Leave A Reply