Na de bouwvak met frisse bedrijfskleding van start

0

Ben jij schilder, stukadoor, timmerman, loodgieter, keukenmonteur of als andere zzp’er werkzaam in de bouw- en aannemersbranche? Dan is het belangrijk dat jij en eventuele medewerkers verzorgd bij klanten voor de deur verschijnen. Nu tijdens de bouwvak misschien eens een goed moment om over na te denken, zodat jullie straks eind augustus weer fris van start kunnen!

Tips voor het bedrukken van bedrijfskleding voor zzp’ers

Bedrijfskleding heeft een aantal nuttige functies. Jij of medewerkers zien er verzorgd uit wat betrouwbaarheid uitstraalt, (potentiële) klanten kunnen zich later gemakkelijker de naam van je bedrijf herinneren en het voorkomt ziekte tijdens werk in de buitenlucht. Als er echter niet goed wordt nagedacht over het bedrukken van bedrijfskleding, kan het ook negatieve gevolgen hebben. Daarom hierbij wat tips waar je als zzp’er zijnde rekening mee moet houden bij het bedrukken!

Kwaliteit van afbeelding

Laat je op de bedrijfskleding ook een logo van je bedrijf drukken, zorg dan dat je altijd een (bijvoorbeeld pdf-)bestand van hoge kwaliteit hebt om te uploaden. Zo wordt de afbeelding niet korrelig en komen de kleuren het best uit.

Leesbaarheid tekst

Mensen zien bedrijfskleding vaak alleen maar in een oogwenk, zorg er daarom voor dat de tekst zo goed mogelijk leesbaar is. Controleer of er genoeg contrast is tussen kleur van de kleding enerzijds en bedrukking anderzijds, en kies een passende lettergrootte en gemakkelijk leesbaar lettertype.

Afmetingen i.v.m. belastingdienst

Bedrijfskleding mag alleen onbelast aan medewerkers ter beschikking worden gesteld als het aan een aantal voorwaarden voldoet. Voor wat betreft de bedrukking moet er tenminste een zogeheten beeldkenmerk aanwezig zijn, zoals de bedrijfsnaam en / of een logo. Van de bedrukking(en) moet het aantal vierkante centimeters (opgeteld) minimaal 70 cm² bedragen.

Contactmogelijkheden

Welke contactinformatie wil je allemaal op de kleding? Wat hierbij wenselijk is, daar verschillen de meningen over. Vroeger was vaak de bedrijfsnaam en een telefoonnummer voldoende, maar tegenwoordig speelt de online informatie ook een grote rol. Vermeld daarom ook je website en een emailadres waarop mensen je kunnen bereiken voor informatie of offertes.

Opvallende slogan

Zeker weten dat je bedrijfskleding de aandacht trekt van mensen, plaats dan bijvoorbeeld op de achterzijde een pakkende slogan!

Voorbeeld-timmerman-klein

Share.

About Author

Comments are closed.