Tips om promotiekleding in te zetten bij evenementen

0

Het evenementenseizoen komt er weer langzaam aan. Organiseert jouw bedrijf een event of sta je met een stand op een evenemententerrein? Zorg dan dat je opvalt. Op een event zijn bezoekers in een goede mood en zijn ze geïnteresseerd in wat er wordt aangeboden. Maak hier gebruik van! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om promotiekleding in te zetten bij evenementen.

Waarom promotiekleding?

Op evenementen heb je een groot aantal mensen bij elkaar. Deze mensen vormen door hun gedeelde interesses of werk een specifieke doelgroep. Als jouw bedrijf matcht met de behoeften en interesses van de doelgroep, is het een mooie kans om jouw organisatie op een leuke manier bij hen aan te dragen.

Zichtbaarheid
Ten eerste moet je natuurlijk aanwezig zijn. Organiseer zelf een event of meld je aan als standhouder/sponsor van een bestaand event. De tweede stap is zichtbaarheid. Rolbanners zijn altijd handig, maar blijven op één plek staan. De kans dat jij en je collega’s rondlopen over het terrein, is heel groot. Zorg dus dat jij het visitekaartje van je bedrijf bent. Dit doe je met promotiekleding. Koop goed passende kleding en laat deze bedrukken met het logo of de slogan van jouw bedrijf. Zo weet iedereen waar je van bent en komen ze meerdere keren met jouw bedrijf in contact.

Klantenbinding
De derde stap is binding. Herkenbaarheid is leuk, maar als de bezoekers jouw bedrijf niet leuk vinden, zullen ze je niet onthouden. Promotiekleding kan je hierbij helpen. Naast dat je zelf bedrijfsgerelateerde kleding draagt, kun je dit ook weggeven aan bezoekers. Ze zullen je onthouden en een positieve associatie hebben bij jouw bedrijf. De klantenbinding is gemaakt!

Promotiekleding voor medewerkers

Zoals hierboven is gesteld, zijn jij en jouw collega’s het visitekaartje van jouw bedrijf op een event. Door middel van promotiekleding ben je zichtbaar en herkenbaar voor bezoekers. Promotiekleding heb je in veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je t-shirts, truien en zelfs schorten bedrukken met teksten en afbeeldingen. Houd er rekening mee dat mensen vaak als eerst naar jouw bovenkant kijken. Een bedrukking moet dus zichtbaar zijn op ooghoogte.

Je kunt jouw promotiekleding bedrukken met bijvoorbeeld;

  • Bedrijfsnaam
  • Logo
  • Slogan
  • Naam medewerker
  • Eventnaam
  • Beschrijf wat jullie daar doen. Bijvoorbeeld “Wij beantwoorden jouw vragen” of “Betrokken sponsor”
  • Trek de aandacht met een grappige en opvallende quote, gerelateerd aan jouw bedrijf.
Voorbeeld promotiekleding voor medewerkers op events

Voorbeeld

Promotiekleding voor bezoekers van het event

Het uitdelen van promotieshirts is een makkelijke en goede manier om potentiële klanten aan je te binden. Als je als bedrijf aanwezig bent op een bepaald event, heb je hier als het goed is een band of relatie mee. De doelgroep die er rondloopt, is dan ook een interessante groep die snel geïnteresseerd zal zijn in jouw bedrijf. Door ze op deze momenten aan jouw bedrijf te binden, kun je van hen op lange termijn een klant maken.

Je kunt dit doen door kleding uit te delen. Als je een sweater bedrukt om uit te delen, denk dan goed na over de wensen van de doelgroep. Ze gaan waarschijnlijk niet graag rondlopen in saaie kleding met alleen jouw logo. Er moet voor hen daadwerkelijk waarde aan zitten. Dit kun je doen door een grappige, leuke quote of afbeelding te plaatsen. Deze kan ergens gerelateerd zijn aan jouw bedrijf, maar niet in directe zin. Het logo van jouw bedrijf kun je heel discreet op de mouw plaatsen. Zo valt het niet op, maar zullen bezoekers je niet snel vergeten.

Voorbeeld promotiekleding voor bezoekers op events

Voorbeeld

Kleding kun je aan iedereen uitdelen. Maar je kunt het ook iets minder makkelijk maken. Mensen zullen dan meer moeite doen om het shirt te krijgen. Denk maar eens aan een loterij of na deelname aan een wedstrijd. Door de actievere betrokkenheid zullen meer mensen je bedrijf sterker herinneren.

Promotiekleding laten bedrukken

We hebben je een aantal tips gegeven waar je rekening mee kunt houden als je promotiekleding wilt gaan gebruiken. Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Werk je ideeën samen uit met je collega’s. Daarna kun je de kleding gaan ontwerpen. Bij Digitransfer kun je heel gemakkelijk promotiekleding laten bedrukken. Via onze online designtool plaats je simpel je gewenste tekst, afbeelding of logo op de juiste plek. Kom je er toch niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag verder.

About Author

Marketeer bij Digitransfer B.V.

Comments are closed.