Waarom bedrijfskleding voor ZZP’ers?

0

Als ZZP’er moet je het toch allemaal maar zelf doen. Het gaat om een heel andere situatie dan wanneer je gewoon in loondienst bent, omdat jij verantwoordelijk bent voor het hele bedrijfsproces. Het regelen van bedrijfskleding is daar een onderdeel van. In dit artikel leggen we uit waarom bedrijfskleding voor ZZP’ers zo belangrijk is.

Een ZZP’er werft de opdrachten, regelt eventueel werkmateriaal, administratie en marketing. Bij het binnenhalen van opdrachten moet je opboksen tegen grotere bedrijven die allemaal mensen in dienst hebben voor deze zaken. De kunst is om te laten zien dat hoe klein jouw bedrijf ook is, het net zo professioneel is als een groter bedrijf. Voor een professionele uitstraling kun je op verschillende manieren zorgen. Het begint bijvoorbeeld al met een informatieve website die up-to-date is. Maar ook een goede telefonische bereikbaarheid, een nette (bedrijfs)auto en natuurlijk verzorgde bedrijfskleding speelt een grote rol. Bedrijfskleding helpt de werkomstandigheden veiliger te maken, zorgt voor een goede herkenbaarheid en dient gelijk als marketingmiddel.

Welke kleding als bedrijfskleding voor ZZP’ers?

De keuze van het soort kleding dat je zoekt zal voornamelijk bepaald worden door de sector en beroepsgroep waarin je als ZZP’er werkt. ZZP’ers in de bouw of in de technische sector zullen bijvoorbeeld vooral op zoek zijn naar veilige en goede werkkleding.  Een schoonheidsspecialiste zal eerder een hygiënische en verzorgde uitstraling willen creëren. Bedrijfskleding is in vele kleuren leverbaar, waardoor er altijd wel producten zijn die aansluiten bij de huisstijl. Zo zorg je voor herkenbaarheid. Wil je bedrijfskleding ook als marketingtool inzetten? Laat het dan bedrukken met je naam, contactgegevens, een logo en een eventuele actie.

Waarom bedrijfskleding voor ZZP'ers tips

Bedenk goed welke uitstraling bepaalde kledingstijlen en bepaalde kleuren zullen hebben. Felle kleuren vallen uiteraard goed op, maar kunnen ook schreeuwerig overkomen. Klassiekere kleuren als bordeauxrood, donkerblauw en zwart komen chiquer over. Een t-shirt is redelijk nonchalant maar ademt goed en je kunt je er goed in bewegen. Dit is dus perfecte kleding voor als je overdag aan een klus bezig bent. Wil je al een iets formelere uitstraling, kies dan voor een nette polo. Op zowel een t-shirt als polo kun je goed zichtbaar de naam van je bedrijf en bijvoorbeeld de website of contactgegevens laten drukken. Ga je bij (potentiële) klanten op bezoek of heb je bijvoorbeeld een netwerkborrel dan kun je beter een net overhemd dragen, met daarop alleen een klein logo.

About Author

Comments are closed.