Zo vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf

0

Veel bedrijven steken jaarlijks enorme bedragen in marketing om voor hun doelgroep op te vallen. Maar je kunt de zichtbaarheid van je bedrijf ook op minder kostbare manieren vergroten en zonder dat je er steeds opnieuw veel geld in hoeft te investeren. In dit blogartikel geven we je hier vier voorbeelden van. Doe er je voordeel mee!

Autoreclame

Zeker als je veel op pad gaat, zoals vertegenwoordigers, makelaars en cateraars, kan autoreclame uitstekend werken om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. De auto heb je toch, dus waarom zou je hem niet optimaal benutten voor het succes van je bedrijf?

Wanneer je besluit om je auto te bestickeren, is het van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt:

  • geef bij het signbedrijf aan dat de folie ook tegen de wasstraat bestand moet zijn;
  • laat het signbedrijf meedenken in de boodschap die je op de auto wilt laten bestickeren. De boodschap moet namelijk in één oogopslag duidelijk en leesbaar zijn;
  • vraag naar de garantievoorwaarden, indien de folie onverhoopt toch mocht loslaten;
  • zorg er voor dat je contactgegevens (telefoonnummer en website) altijd op de bestickering staan, zodat geïnteresseerden contact met je kunnen opnemen.

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is misschien wel een van de meest effectieve manieren om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Zeker als je veel persoonlijk klantcontact hebt, is kleding met je bedrijfsnaam erop een must. Niet alleen om de naamsbekendheid te vergroten, maar ook om de klantbeleving te verbeteren.

Denk bijvoorbeeld aan restaurants, waar obers eenvoudig zijn te herkennen aan een bedrijfspolo of aan een montagebedrijf waarbij je ervan uit kunt gaan dat een monteur die bedrijfskleding draagt en  zegt van bedrijf ‘x’ te zijn, dat ook daadwerkelijk is.

Eenvoudig bedrijfskleding laten bedrukken

Het bedrukken van kleding kan tegenwoordig eenvoudig online. Zo hebben wij een online tool voor je gebouwd, waarmee je eenvoudig je logo en bedrijfsnaam kunt uploaden. Heel gemakkelijk en snel geregeld! Wil je direct aan de slag met het ontwerpen van je eigen bedrijfskleding of wil je een offerte aanvragen voor meer dan 50 kledingstukken? Klik hier.

Bedrijfskleding voor zichtbaarheid - zakelijke tips voor bedrijf marketing

Gevelbelettering

Wanneer je een bedrijfspand hebt waar regelmatig verkeer voorbij komt, is gevelbelettering een goede investering. Niet alleen om je zichtbaarheid te vergroten, maar ook om bezoekers het gemakkelijker te maken om te weten waar ze moeten zijn. Het is overigens aan te raden dat wanneer je in gevelreclame investeert, om voor verlichte reclame te kiezen. Op die manier valt je bedrijf ook op als de zon onder is gegaan. Het laatste aandachtspunt is de mogelijkheid om de belettering later weer te kunnen demonteren. Vraag of dit mogelijk is, zodat je bij een eventuele verhuizing de belettering kunt meeverhuizen.

Pennen en andere giveaways

Er wordt nog vaak lacherig gedaan om pennen en giveaways, want ‘wat heeft iemand daar nu aan?’ Heel simpel: bij jouw relaties komen ongetwijfeld bezoekers langs. Als jij een opvallende pen of een andere giveaway hebt gegeven, die waarschijnlijk dagelijks gebruikt gaat worden, reken maar dat die dan opvalt en jouw bedrijf daardoor onder de aandacht komt. Bovendien kosten giveaways relatief weinig geld.

Helaas is dat ook de reden waarom er vaak niet goed genoeg wordt nagedacht over de vorm en de boodschap. Een standaard pen met een bedrijfsnaam en logo valt niet op. Beter is om een voor een opvallende giveaway te kiezen.

Hoe meet je het rendement van je investeringen in zichtbaarheid?

Dat is inderdaad niet geheel onbelangrijk. Want, je investeert immers niet om geen rendement te behalen. Hoewel je nooit zuiver vast kunt stellen in hoeverre de zichtbaarheid van je bedrijf is toegenomen, kun je wel degelijk een aantal metingen uitvoeren.

Zo kun je ten eerste je websitestatistieken analyseren. Kijk daarbij naar de bron van het websiteverkeer. Direct verkeer (bezoekers die op je website kwamen, doordat ze in de adresbalk het adres van je website hebben ingetypt) is een manier om de offline zichtbaarheid van je bedrijf te meten. De bezoekers hebben je website immers ergens gezien en hem vervolgens opgezocht.

Ook websitebezoekers die in Google je bedrijfsnaam hebben ingetypt en vervolgens op je website kwamen, komen waarschijnlijk door je offline zichtbaarheid (of mond tot mond reclame). Een derde manier om je zichtbaarheid te meten, is door aan nieuwe klanten te vragen hoe ze bij jou terecht zijn gekomen.

Hoewel het dus lastig is om het precieze rendement van je investeringen in zichtbaarheid te meten, is het aan te raden om te investeren in bedrijfskleding, autoreclame, gevelreclame en giveaways. Immers, als je niks doet, dan weet je zeker dat je bedrijf niet opvalt.

About Author

Marketeer bij Digitransfer B.V.

Leave A Reply